IV-gewijs 2017

IV-gewijs 2017 gaat door op 18 november 2017. 

Schrijf je hier in

Programma 

9u00 - Onthaal

9u30 - Verbindingsritueel, start van de dag

9u45-11u15 - Workshopronde 1

  • Pause: the language of our soul, een open dansmeditatie - deze workshop is helaas VOLZET
  • Van volzin naar zinvol - IV en de helende verbinding wanneer de taal hapert of stuitert - deze workshop is helaas VOLZET
  • Stress trauma relief technique STRT - deze workshop is helaas VOLZET
  • Zelfzorg voor hulpverleners? (nog 6 plaatsen)

11u30- 13u00 - Workshopronde 2

  • Pause: the language of our soul, een open dansmeditatie (nog 3 plaatsen)
  • Van volzin naar zinvol - deze workshop is helaas VOLZET
  • Stress trauma relief technique STRT - deze workshop - deze workshop is helaas VOLZET
  • Zelfzorg voor hulpverleners? (nog 7 plaatsen)

14u00 - 16u30 - Lezing door Erik de Soir Leven aan de zijlijn. Ontwikkel je eigen innerlijk kompas om zinvol om te gaan met verlies

Tijdens de middag wordt er een lunch aangeboden

Praktisch

Waar?

Voormiddag; Educatieve Academie, Patriottenstraat 35, 2600 Berchem

Namiddag: De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16-22, 2600 Berchem

Prijs?

Halve dag: € 60 (€ 45 euro voor leden van V.V.T.I.V. en studenten I.V.)

Hele dag: € 75 (€ 55 euro voor leden van V.V.T.I.V. en studenten I.V.)

Lunch ’s middags en koffie en thee tijdens de pauzes zijn inbegrepen in de prijs.

 

Workshops in de voormiddag: Je kan er 2 kiezen

PAUSE: THE LANGUAGE OF OUR SOUL. EEN OPEN FLOOR DANSMEDITATIE 

Lesgever: Nadine Bloemen

Druk, druk, druk….!!! Pauze – luisteren naar de signalen van ons lichaam, hart, gedachten en onze ziel komt in onze woordenschat niet meer zoveel voor. Via ons lichaam krijgen we zonder woorden toegang tot onze verhalen, maar vooral leren we deze vloeibaar te maken om ze te kunnen transformeren en loslaten. Deze dansworkshop geeft je handvaten om in je drukke leven Pauze in te lassen. We gaan de natuurlijke, golvende beweging van ons zenuwstelsel (opnieuw) gebruiken om zo bewustheid, zachtheid en luisterbereidheid te installeren. Zodat onze spanningen, frustraties, emoties en ingehouden adem voldoende ruimte en omkadering krijgen. Hierdoor zullen we dieper in ons hele wezen komen om de fluisteringen van onze ziel beter te horen.

De basisprincipes van de Open Floor movement zullen onze wegwijzers zijn om meer aanwezigheid te brengen in de verschillende aspecten van ons Zijn (lichaam, emotie, mind en ziel).

ZELFZORG VOOR HULPVERLENERS?

Lesgever: Kristien Stallaert

Aandacht voor zelfzorg klinkt evident maar is vaak moeilijk voor hulpverleners. We doen tijdens deze workshop een poging om in ons eigen hoofd te kijken, want daar spelen zich processen af die misschien weltyperend zijn voor hulpverleners in het moeilijke parcours richting zelfzorg. Via dialoog staan we stil bij de valkuilen van ons beroep. We wisselen tips en tricks uit met als doel om bewuster om te gaan met de signalen dat we in het rood gaan of juist in evenwicht zijn.

Een workshop met duiding, maar vooral met erkenning en herkenning dat zorgen voor anderen vaak evidenter is dan zorgen voor onszelf als hulpverlener.

VAN VOLZIN NAAR ZINVOL. IV EN HELENDE VERBINDING WANNEER DE TAAL HAPERT OF STUITERT

Lesgever: Sabien Jagers

Wij zijn neurologisch voorbestemd om te verbinden. Ongeacht onze verwondingen valt of staat therapie met een goede verbinding. Wij verbinden ons met de middelen die courant zijn; voor velen is dat de taal.Maar hoe verbinden wij zónder taal? In deze workshop verkennen we zonder veel woorden de verbindingen waarnaar we zoeken: die met de Ander, met een Groter Geheel, met onszelf en tot slot met ons lot. Er blijft immers altijd nog wat eenzaamheid over en hoe verbinden we ons daar dan weer mee?

Energie, sensomotorische technieken, ademhaling, lichaamswerk en heilzame stilte komen aan bod in deze workshop. Losse kledij en een yogamatje/dekentje zijn nodig.

STRESS TRAUMA RELIEF TECHNIQUE (STRT)  (volzet)

Lesgever: Krisje Vermeiren

STRT baseert zich op het feit dat iedereen in zijn of haar leven trauma’s en stress ervaart. Deze trauma’s en stress zetten zich vast in het lichaam en nestelen zich via ons parasympatisch zenuwstelsel in de hersenstam en het reptielenbrein. Net dat feit zorgt ervoor dat mensen onwillekeurig ‘terugvallen’. STRT is een totaal moeiteloze techniek die ervoor zorgt dat niet alleen het lichaam zich ontlaadt, maar dat daardoor ook de traumatische fragmentarische herinneringen verdwijnen uit onze hersenstam en het reptielenbrein.

Er volgt een herschikking van onze patronen, een verdieping van ons bewustzijn en, om het met de woorden van de I.V.-therapeut te zeggen, onze kom wordt weer een veilige plaats waar we ons welkom voelen.

In deze workshop maken we kennis met die techniek, niet alleen in theorie maar ook in praktijk. Breng dus een yogamatje mee, iets om je hoofd op te leggen en trek makkelijk zittende kledij aan zodat je lichaam vrij kan bewegen.

 

Lezing van Erik de Soir in de namiddag

OPGELET: DEZE LEZING GAAT DOOR in Zaal De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16-22, 2600 Berchem

LEVEN AAN DE ZIJLIJN. ONTWIKKEL JE EIGEN INNERLIJK KOMPAS OM ZINVOL OM TE GAAN MET VERLIES

Erik de Soir (°1965) is Doctor in de Psychologie van de Universiteit Utrecht en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen van de Koninklijke Militaire School. Hij is als Majoor van de Infanterie verbonden aan het Departement Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek van Defensie (aan het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie) en als (vrijwillig) operationeel brandweerpsycholoog aan de Hulpverleningszone Noord-Limburg. Hij is naast crisispsycholoog ook psychotherapeut, hypnotherapeut, shiatsutherapeut, craniosacraal therapeut, meditatieleraar en auteur. Hij verricht onderzoekswerk naar de effecten van acute en chronische traumatisering en doceert aan binnenlandse en buitenlandse universiteiten.

Hij verleende psychologische opvang en begeleiding aan de getroffenen van verkeersongevallen, collectieve urgenties en oorlogssituaties. Hij publiceerde een aantal sterk gewaardeerde boeken voor professionele hulpverleners.

Schrijf je hier in

Download hier de folder

Contact

Vlaamse  Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving

Contact

V.V.T.I.V
Louis van Regenmortellei 5
2150 Borsbeek
info@vvtiv.be
Ondernemingsnummer 456 485 364

2016 V.V.T.I.V | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | website Startx| fotografie Theodoor Dirckx